Roma'da dünyaca ünlü San Pietro Kilisesi'nde büyük bir pazar ayini... Görkemli bir dinsel tören.. Papa bile katýlýyor. Koskoca meydan mahşer yeri gibi. Kilisenin içi de dışı da tıklım tıklım
Bu arada kilise kapısında iki adam özellikle dikkati çekiyor. Ikisinin de boynunda kocaman birer levha asılı . Birinde "Ben koyu bir Hristiyanım lütfen bana yardým ediniz" yazýlý. Ötekinde ise sadece "Ben koyu bir Yahudiyim" yazýyor. Tabii ki kiliseden çýkanlar Hristiyan olduğunu ifade eden adama yanaþýyorlar ve ellerini ceplerine atýp cömertçe bir þeyler veriyorlar. Yahudi olduğunu ifade eden adamda ise siftah yok. Bu arada kiliseden çýkan iyi niyetli biri "Yahudiyim" yazýsý taþýyana sokuluyor. "Bana bak kardeþ" diyor, "..dürüstlük iyi bir þey, ama binlerce Hristiyan kiliseden çýkarken, senin Yahudi olduğunu böyle aleni olarak ifade etmen kanýmca hiç de akýllýca bir hareket değil. Bak kimse sana para da vermiyor zaten.. Bence çýkar o yazýyý boynundan, sen de þu Hristiyan gibi..." deyince; boynunda "Yahudiyim" yazýlý adam "Hristiyaným" yazýlý olana dönüp sesleniyor: - Heey! Salamon! Herife bak be! Gelmiþ bize ticaret öğretiyor