Umut Kaya Fan
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Umut Kaya Hakkında hersey ve daha fazlası

AnasayfaKapıGaleriLatest imagesAramaKayıt OlGiriş yap

Aralık 2008 - CosmoGirl Röportajı

YazarMesaj
UmutBüşş~
уєηι üує
UmutBüşş~

umutkaya-fan.forum.st
Aralık 2008 - CosmoGirl Röportajı Ytbtwzh9q9
Başarı Sistemi : 1
Burç : Akrep
Aralık 2008 - CosmoGirl Röportajı Wfod7dlpq8

Aralık 2008 - CosmoGirl Röportajı Empty
MesajKonu: Aralık 2008 - CosmoGirl Röportajı   Aralık 2008 - CosmoGirl Röportajı EmptySalı Mart 09, 2010 5:06 pm

Detone değil, UMUT KAYA

Detone olarak bilinen İzmirli rock grubu, üyeleri arasında değişiklik yapılmaksızın yoluna solistin adı olan Umut Kaya ismiyle devam ediyor…

Detone’yi tam teşekküllü olarak röportajımıza dahil edeceğimizi düşünürken ani bir değişikliğin habercisi olduk.Hazırlamış oldukları ve aralıkta çıkacak olan ilk albümleri Detone değil,Umut Kaya ismiyle karşımıza çıkacaktı.Yani onları artık grup olarak bileceğiz.Nedenini, niçin’ini sorduk tabii ama önce Detone’nin geçmişi hakkında kısa bilgi geçelim sana.İzmir’de Türkçe canlı müzik geleneğini başlatan Detone, kısa amanda hem cover parçalarla,hem de endi parçalarıyla ün kazandı.Grup, 200 ‘de gerçekleşen 12.Roxy Müzik Günleri’nde özel ödüle layık görüldü.Yaban Gülü dizisinin 13. bölümünde canlı performans sergiledi.Umut Kaya’nın aynı zamanda Benim Annem Bir Melek dizisinin jenerik müziğinde imzası bulunmakta.

Bu ani değişikliğin nedeni nedir? Ben bile şu anda öğreniyorum…
Sözler bana ait.Biraz da teknik bir mevzu.Bu şekilde olması beraber çalıştığımız herkes için daha mantıklı.Aramızda bir problem yok yani.Diğer grup elemanlarının başka projeleri var ve bu sebeple uzak kalmak istediler.

Konserler sırasında onlar yanında olacak ama değil mi?
Evet, hep beraber olacağız konserlerde de.

Ankaralı gruplar aktifti bir ara.Şimdi de İzmirli gruplar aktif olamaya başladı
Evet, hatta birimiz dün gece Avrupa’nın En İyi Sanatçısı oldu.Çıkacak olan ve çıkmış olan insanlarla senelerdir beraberiz zaten.

Emre Aydın’ın aldığı ödül sana neler hissettirdi?
Sabahtan beri onun haberlerini takip ediyorum internette.Çok mutlu oldum ve duygulandım.Çünkü Emre ile bir müzik geçmişimiz var.Emre’nin 6. Cadde projesi bittikten sonra birlikte çaldık.Okulunu bitirip İstanbul’a geri döneceği süre içinde müzikten uzaklaşmak istemiyordu.Bir barda Körebe adıyla sahne aldık.

Kendinden bahseder misin biraz?
İzmir’de doğdum.Ortaokulda müzikle ilgilenmeye başladım.Okulun müzik grubunda davulcuydum.Ailemin sayesinde bu alana ilgim daha da arttı.Üniversitede Güzel Sanatlar Fakültesi’nde Müzikoloji okumaya karar verdim ama bu bölümü bitirmedim.

Müziği çok sevdiğin halde bu bölümü bitirmemek neden?
Çünkü o zaman bir şeyler okumam gerekiyordu ve okuyacaksam müzikle ilgili bir şeyler olmalıydı.İstediğimi alamayınca da uzaklaşmak istedim.Ait olduğum yer akademik yer değil, sahneydi.

Bizi nasıl bir albüm bekliyor?
Samimi, dinamik bir performans albümü oldu bu.Sözlere ise ortaya çıkan sonuç kadınlar oldu.Kesinlikle kurgulayarak ortaya çıkan bir sonuç değil bu.Ne yaşadıysam kaleme aldım.Çeşitli kadın hallerinden bahsettim diyebiliriz.Özlenen kadınlardan, menfaatçi kadınlardan, arzulanan kadınlardan, içten pazarlıklı kadınlardan ve iki yüzlü kadınlardan söz ettim.

Hepsini yakından tanıyabildiğine göre fazla iyi kadınla karşılaşmamışsın sen bugüne kadar.[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]
İyileri yazmadım.İyi giden bir şeyi dile getirmekte pek başarılı değilim sanki.Ya da iyi bir şeyi yazmak içimden gelmiyor.

Aralık 2008 - CosmoGirl Röportajı
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Aralık 2008 - Dream dergisi röportajı
» Aralık 2008 - Blue jean röportajı
» Kasım 2008 - RollingStone Röportajı
» 26 Aralık 2009 - Acemiler Yarışıyor - TRT Müzik
» Powerturk Röportajı