Umut Kaya Fan
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Umut Kaya Hakkında hersey ve daha fazlası

AnasayfaKapıGaleriLatest imagesAramaKayıt OlGiriş yap

Aralık 2008 - Dream dergisi röportajı

YazarMesaj
UmutBüşş~
уєηι üує
UmutBüşş~

umutkaya-fan.forum.st
Aralık 2008 - Dream dergisi röportajı Ytbtwzh9q9
Başarı Sistemi : 1
Burç : Akrep
Aralık 2008 - Dream dergisi röportajı Wfod7dlpq8

Aralık 2008 - Dream dergisi röportajı Empty
MesajKonu: Aralık 2008 - Dream dergisi röportajı   Aralık 2008 - Dream dergisi röportajı EmptySalı Mart 09, 2010 5:07 pm

FELEKTEN GÜNLER ÇALALIM

Alternatif"alaturka" rock tarzı parçalarıyla Umut Kaya,Aralık ayında aynı adlı ilk albümüyle felekten günler çalma iddasıyla yola çıkıyor.İzmiri sanatçının taşoda müzik yapım etiketiyle çıkacak albümünün çıkış parçası " mevsimler geçerken " çekilen klip dream tv'de popüler klipler arasında.

-
İlk albüm öncesi nerelerden geçtin bir müzisyen olarak?

İzmir'deyken lise yıllarında girdi müzik hayatıma.Aileden de gelen bir müzisyenlik var.2000'li yıllarda sahneyle tanıştım.6-7 Sene boyunca köşe bucak izmir'in her yerinde sahne aldık,grubumla birlikte.Sondasında istanbul macerası başlıyor.Roxy Müzik yarışması ve Jack Daniels Müzik yarışmasında kayda değer başarılarım oldu.Dizi müzikleri falan derken albüm stüdyolarına kadar uzandık.

-
2000'den 2008'e izmir'de geçiyor müzik hayatın.Neler kattı bu süreç sana ?

Sekiz sene boyunca biz de çok geliştik izmir'de.200'lerin başında belli başlı rock gruplarının ana sahneyi fethetmesiyle başlayan rock müzik akımı izmir'de de pek çok şeyi değiştirdi.

-
Bu bahsettiğin akım,İzmir'e de sıçramış oldu.Öyle mi ?

İzmir'de bu akımın öncüsü bizim grubumuz,Detone oldu.Detone ile insanlar Türkçe müzik talep etmeye başlamış oldu izmir'de.

-
İzmir'den sonra albüm sebebiyle İstanbul'a geliyorsun.Bir müzisyen olarak ne gibi farklar gördün iki şehir arasında ?

Bu konuda taraf olduğumu düşünüyorum biraz.İzmir,kanımdır,canımdır.Çok net bir ayrım yok gibi duruyor iki şehrin müziği ve grupları arasında.Asıl olan müziktir zaten.Fakat biraz altıbı eşelediğinde İzmir'de yapılan müzik daha naif daha samimi gelir bana nedense.

-
Sahnede kimlerin şarkılarına ağırlık verirdiniz genelde ?

Türkçe sözlü rock müzik yapmak istiyorum başından beri.Yabancı gruplardan , isimlerden ister istemez etkileniyoruz.Ama müzisyen olarak yaptığım şey buraya ait olmalı.Sözün,uslubun,bizim yaşadığımız hayatı,kendi duygularımızı yansıtması gerekir.Erkin koray ağırlıklı bir röpetuarımız vardı.Türk rock müzik yapan çoğu grubun şarkılarına ağırlık verdik sahnede.Türk rock'ı desteklemek,arkasında olduğumuzu göstermek amaçlı bir durumdu biraz da.Kendi müziğimizi,sahiplenip kucaklamak gerekir.Bizim de yaptığımız böyle birşeydi.

-
Albümün hikayesinden bahsedecek olursak ?

Samimi ve dinamik bir albüm bekliyor bizi.İçimden geldi,yaptım.Paylaşmak istedim,paylaştım.Sonucunda alternatif alaturka rock soundu çıktı ortaya.

-
Alaturka mevzusu nasıl yansıdı albüme?

Müzikal açıdan değil de uslup olarak var diyebiliriz."Oturmuşuz rakı sofrasına muhabbet ediyoruz" tadında sözler var albümde.Kimisi kız arkadaşından dert yanıyor kimisi yaşam derdinden.Alaturkalık biraz da buadan geliyor.Aynı topraklara basıyoruz.Savranışımız,başımızdan geçen olaylar,dertlerimiz,tasalarımız belli.Hatta kimisi de ortak.

-
Nelerden bahsediyorsun albümde?

Yaşadıklarım! Albüm kaydı süresine kadar hayatımda ne yaşadıysam hepsi albüdme mevcut.Sözlerime yansıdı tüm yaşadıklarım.Biraz da bu sebepten bu kadar samimi bir iş çıktığını düşünüyorum..

-
Beklentiler neler ?

İlk albüm için gayet umutluyum.İzmir'de sahne aldığımız yerler yıllar boyunca şarkılarımız herkesin dilindeydi.
Orada belli bir başarı sağladıktan sonra bir albüm çok şey değiştirebilir.İnsanlar kendilerinden bir parça bir şey bulacaktır sözlerde..

Röportaj : Ali Tufan Koç

Aralık 2008 - Dream dergisi röportajı
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Aralık 2008 - CosmoGirl Röportajı
» Aralık 2008 - Blue jean röportajı
» Yüxexes Dergisi Şubat 09 Sayısı Röportajı
» Billboard Dergisi Ocak 2009 Sayısı Röportajı
» Kasım 2008 - RollingStone Röportajı